Home
Pierre
Galerie
GalerieII
Achtergronden
Werkwijze
Verkoop
Contact
Gastenboek

Over Pierre

Pierre is op 24 mei 1947 geboren op Curaçao. Zijn Nederlandse vader, Josephus van Laere, was voor de Tweede Wereldoorlog neergestreken op de Nederlandse Antillen en was werkzaam bij het onderwijs van de Shell oliemaatschappij.

Zijn moeder, Julieta Paulina Sprockel, was ook werkzaam in het onderwijs en telg uit een oude Curaçaose familie. Pierre heeft nog een jongere broer en zus.

Na een fantastische jeugd, zowel binnen de Shell gemeenschap als op de plantage Jansofat van zijn grootvader, is Pierre op 16 jarige leeftijd met het gezin naar Nederland vertrokken.

Pierre heeft, na de HBS, de opleiding voor onderwijzer gevolgd in Nederland en is daarna voor een jaar naar Spanje vertrokken om zich te oriënteren op het verdere leven.

Besloten werd om aan de Universiteit van Groningen Pedagogie en Spaans te gaan studeren. Na een periode van weinig studie en veel uitgaan, verkoos Pierre het om toch zijn heil weer in Spanje te gaan zoeken.

De jaren in Spanje waren spannend en hij heeft daar veel levenservaring opgedaan.

De los/vaste baantjes in de horeca, toerisme en makelaardij gaven echter geen vastigheid en Pierre werd door zijn ouders terug geroepen naar Nederland, alwaar hij al snel een “serieuze” baan in het onderwijs kreeg.

Eind jaren 80 was Pierre ook actief als bestuurslid van een Stichting voor het welzijn van Antillianen en Arubanen in Amersfoort. Door dit werk kwam het gevoel om terug te gaan naar zijn “roots” sterk naar boven.

In 1989 heeft Pierre dan ook de beslissing genomen om voor het onderwijs op Curaçao te gaan werken. Hij heeft zich daar onder meer ingezet voor de vernieuwing van het leesonderwijs op twee scholen.

De steeds verslechterende gezondheidstoestand van zijn ouders noopte Pierre er toe om eind 1993 naar Nederland terug te keren.

Naast een reguliere baan in het onderwijs heeft Pierre zich in de jaren daarna ook ingezet om d.m.v. landelijke acties, in Nederland afgeschreven schoolmeubilair en schoolmaterialen te verzamelen en naar de Nederlanse Antillen te vervoeren.

Naast het maken van schilderijen is Pierre ook te porren voor: reizen, feesten en dansen, klassieke en latinomuziek, concert- en museabezoek, toneel, klussen in huis en lekker eten.

 

pierrotpaintings© 2007-2010 is mogelijk gemaakt door Fampkin Webdesign | pierre@pierrotpaintings.nl