Home
Pierre
Galerie
GalerieII
Achtergronden
Werkwijze
Verkoop
Contact
Gastenboek

Achtergronden


Pierre vindt zichzelf geen artiest of kunstenaar. Het maken van schilderijen is en blijft een hobby. Hij is hierin autodidact.


Wel is hij al vroeg als kind in aanraking gekomen met kunst en cultuur. Zijn moeder had grote belangstelling voor kunstgeschiedenis, muziek en muziek maken. Zijn vader voor toneel, toneelspelen en zang. Op de vele buitenlandse reizen werden frequent musea en concertzalen bezocht. Een bepaald gevoel voor kunst en muziek is hem dus met de paplepel ingegoten.

Als 9 jarig kind kon Pierre al intens genieten van muziek van Bach en Mozart en op school waren de vakken tekenen, muziek en muziek maken (gitaar, bas-en altblokfluit, componeren) favoriet.

Ondanks de belangstelling voor verschillende kunstvormen, heeft Pierre er niet zijn beroep van gemaakt. Een opleiding aan de kunstacademie Sint Joost in Breda is daarom ook voortijdig afgebroken.

Het gevoel voor vorm en kleur is echter altijd blijven bestaan en heeft er toe geleid, dat hij periodes had, dat hij schilderde, maar hij hield er ook van om b.v. tuinen en huisinrichting te ontwerpen en aan te leggen, cq in te richten. Meubels werden niet zelden door hem zelf vervaardigd.

Tekeningen en schilderstukken uit vroegere periode zijn jammer genoeg niet meer in zijn bezit. Een gedeelte is achtergebleven in het huis in Spanje. Een ander gedeelte is verloren gegaan door wateroverlast in de berging.

Na jaren niet productief te zijn geweest, heeft Pierre , tijdens zijn burnoutperiode, de schilderskwast weer ter hand genomen. Aanleiding daarvoor waren de herinneringen aan zijn tijd in Spanje. In die periode waren er, via een bevriende kunstenaar Jaime Turro contacten met Salvador Dali en zijn werken.

Ondanks dat Pierre zijn schilderijen nooit voor de verkoop heeft gemaakt, is de hobby dermate uit de hand gelopen, dat hij nu een aantal schilderijen wil verkopen.

Een aantal mensen uit zijn omgeving is reeds in het bezit van een schilderij en via deze site  kunnen ook anderen de kans krijgen een schilderij voor een lage prijs aan te schaffen.

 

pierrotpaintings© 2007-2010 is mogelijk gemaakt door Fampkin Webdesign | pierre@pierrotpaintings.nl